10 Mart 2008 Pazartesi

Soyut somut mâna madde / 13 Temmuz 2006

Yakala Rex... Öğle güneşinin -sarı tuvaletini giymiş şehvetli güneş değil sadece öğle güneşi bu- ister istemez canlılarda yarattığı miskinlik sonucu bir ağacın gölgesinde uzanan Rex ismini işittiği ve atılan çubuğu havada gördüğü anda canlanmış ve kutsal bir görevcesine sahibinin attığı çubuğu yakalamak için ayağa kalkmıştır.. Bunun için doğmuştur Rex : çubuğu bulup sahibine getirmek için yani gerçekten kutsal bir görevdir bu Rex için -size her ne kadar saçma gelse de-. Kısa bir zaman süresinde -size göre kısa- sahibine plastik çubuğu getirmişti. Peki çubuğu niye atmıştı yakut gözlü, sarı saçlı, mor gözlüklü, kırmızı ayakkabılı, pembe gömlekli (heh!) adam?

Hiç bir zaman sokaktaki bir köpek atılan çubuğu yakalayıp geri getirmez. Belki peşinden koşar ama çubuğun etrafında belki yemek bulurum umuduyla koşar. Atılan çubuğun peşinden koşup atana geri getirmek Rex'e özgü bir harekettir. Peki bir sokak köpeği Rex olabilir mi? Rex yapabilir miyiz sokaktaki bir köpeği ?

Rex'den bıkıp onu sokağa attığımızda elindeki çubuğu onu geri istememek üzere atan bir adama Rex saldırır mı acaba? Yoksa belki beni yeniden severler diye istenmeyen çubuğu geri getirir mi çöp kutusunu kullanmayan canlıya ?

Ya Rex ile sokak köpeği biraz şarap, biraz müzik ve romantizmin etkisiyle biri sokak köpeği olduğunu unutup diğeri eskiden Rex olduğunu unutup yatağa girerlerse çıplak bir şekilde... Doğan yavru kime çeker acaba ?

0 yorum: