16 Ağustos 2013 Cuma

Bunlar yensin

Türkiye Ligi - Bursaspor
İngiltere Ligi - Liverpool
İskoçya Ligi - Celtic
Hollanda Ligi - Ajax
Almanya Ligi - Bayern Munih
İspanya Ligi - Real Madrid
Fransa Ligi - PSG
İsveç Ligi - Malmö


13 Ağustos 2013 Salı

Baraka



Film izlemeye devam ediyorum haydi bakalım. Dün maç vardı ondan izleyemedim bugün de yukarıda Trailer'ini verdiğim mükemmel şeyi izledim. Kendisine film ya da belgesel diyemiyorum bana göre kendisi bir şey ve ekran karşısında izlediğim en iyi şeylerden birisi kendisi. İnsan, doğa, kocaman bir anlamsızlık, ne kadar ufak olduğumuz daha nice şey hani buraya yazdığım 3-4 tane sıfat bile "şey"'e hakaret gibi geliyor. Zira gerçekten benim için bir başyapıt olmuş. Diyalogsuz olmasına rağmen 1 buçuk saat boyunca bırakın ne zaman bitecek demeyi ulan inşallah bitmez deyip durdum kendi kendime. Kurgu mükemmel, çekimler mükemmel, görüntü yönetmenliği mükemmel gerçekten inanılmaz bir film. Artık bu kadar övmeye izlersiniz diye düşünüyorum. Yalnız izleyeceğiniz zaman kaliteli versiyonunu yükleyip izleyin ben projeksiyondan izledim ve eğer divx ve küçük ekrandan izleseydim aynı tadı alamayacağımı düşünüyorum. Ha fabrikadaki civciv ha şehirdeki insan hepimiz pıtır pıtır.

11 Ağustos 2013 Pazar

BANCO DEL MUTUO SOCCORSO

http://www.progarchives.com/album.asp?id=1800


Güzel bu albüm eğer progressive seviyorsanız dinleyin her ne kadar ilk dinleyişte ananski bu nasıl şarkı dedirtmese de hiç bir parça yine de bütün parçalar birbirinden değerli özellikle Metamorfosi'yi tek geçiyorum. Yaa nasıl da kültürel gaza geldim ben yine ya filmler albümler havada uçuşuyor yine. 2-3 gün sonra 5 ay yazmam daha buraya hayır okuyan da yok kendim takılıyorm ama olsun.

Jagten




Ahaha yine gaza gelip filmler hakkında olmayan bilgilerimle yazı yazayım dedim ki geyik olduğundan dolayı bitireceğim. Film güzel olmuş tavsiye ediyorum. Kitle psikolojisini özellikle iyi yansıtmış fakat bu İskandinav insanları da amma soğuk kanlı deyip duruyorsunuz. Bu soğuk kanlılık yüzünden kurgu da biraz problemli geliyor ister istemez insana. Danimarka gibi gelişmiş bir toplumda bile pedofili paranoyasını derinnden hissediyorsunuz. Filmin Türkçe ismi Onur Savaşı olarak çevrilmiş fakat bence The Hunt kadar insanı etkilemiyor. Spoiler vermemek adına başka bir şey yazmıyorum. Sinema yazısı yazıp da spoiler vermemek imkansız zaten spoiler vermeden herhangi bir şey hakkında konuşmakta en fazla bu kadar oluyor diyebiliyorum. Bundan sonra yazacak olursam spoiler'lı yazarım şimdi canım sıkıldı.

8 / 10